Ursula Skaug – altviool

Instore: Delft – Muziekhandel van Buytene 13:00-14:00

Ursula-SkaugUrsula Skaug (1997) kreeg een brede muzikale opleiding; Naast viool- en pianolessen was ze lid van het concertkoor Musicanti aan de Academie voor Vocale Kunsten in Den Haag. Ze begon op de altviool te leren spelen met Julia Dinerstein aan het Hellendaal Violin Institute te Rotterdam en studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Mikhail Zemtsov.
Ze volgde masterclasses bij onder andere Jennifer Stumm, Francien Schatborn, Asdis Valdimarsdottir, Gavriel Lipkind, Alexander Zemtsov, Geneviève Strosser, Isabelle van Keulen en Nobuko Imai.

Ursula ontving de hoofdprijs op de Maassluise Muziekweek, de eerste prijs op het Britten Altvioolconcours 2013 en een tweede prijs op het Prinses Christina Concours 2016 in Rotterdam.
Ze speelde solo met het Concerto Grosso Ensemble, Britten Youth String Orchestra en het Delft Symphony Orchestra. In de zomer van 2018 was zij de belangrijkste violist van het Nationaal Jeugdorkest van Nederland (NJO).

Ursula is ervaren in kamermuziek en heeft deelgenomen aan het jaarlijkse kamermuziekatelier Delft, waar ze werd gecoacht door Vera Beths, Dmitry Ashkenazy, Benzion Shamir en Edith van Moergastel. In oktober 2016 bracht ze een werk voor solo-altviool in première door Sebastian Diakakis Nilo tijdens het International Viola Congress in Cremona.
Ursula speelt op een Daniël Royé-altviool die ze in 2017 voor haar heeft gebouwd.

voor meer info: https://ursulaskaug.wordpress.com/