Noa Wildschut

Noa Wildschut

Instore:  Delft             – Muziekhandel Van Buytene    13:00 – 14:00
Instore:  Soest            – Boekhandel van de Ven            15:00 – 16:00

Noa Wildschut

Noa Wildschut (2001) is slechts 16 jaar oud, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’, dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens ‘The Night of the Promising’ en in 2016 werd ze een ‘exclusive recording artist’ bij Warner Classics.

Door de jaren heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd en is ze veelgevraagd jonge gast voor festivals, recitals en solo-optredens in binnen-en buitenland. Ze speelde samen met inspirerende musici zoals Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen, Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist en festival organisator Yoram Ish-Hurwitz.

Ze werkt samen met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Kamerorkest, Konzerthausorchester Berlin, Lucerner Sinfonieorchester, Sinfonieorchester Basel, Kremerata Baltica (Gidon Kremer’s strijkorkest), de Mutter Virtuosi en het ‘Orquestra Sinfônica Municipal de João Pessoa in Brazilië.