Niels Jacobs – trombone

Instore: 12:00 – 13:00
15:00 – 16:00

Niels JacobsStudie:Ik studeer klassiek trombone aan het Conservatorium van Amsterdam.
Hobby’s: Pianospelen, muziek luisteren en netflixen.
Waarom trombone: Het is het blaasinstrument dat het dichtst in de buurt komt van een tenorstem, waardoor de klank heel natuurlijk aanvoelt. Bovendien kan je met veel verschillende stijlen werken als trombonist.
Reden waarom ik aan het concours meedoe: Veel vrienden hadden al eens meegedaan en van hen had ik veel goede dingen over het Prinses Christina Concours gehoord. Ik schrijf me ook graag in voor een concours om iets te hebben waar je naar kunt streven
tijdens het studeren. Voor de rest vind ik het leuk om te laten zien wat ik kan, en dit is een goede ervaring om te leren wat er met je gebeurt zodra je moet presteren voor publiek en jury.
Inspiratiebron: Jörgen van Rijen, een van mijn docenten en een grote naam in de trombonewereld.
Muzikaal hoogtepunt: Ooit speelde ik met een orkest voor een paar Canadese veteranen uit de tweede wereldoorlog. Toen Schindler’s List werd gespeeld kwam de emotie van de oorlog naar boven. Dat zal ik niet snel vergeten.