Lucie Horsch

Instore: Driebergen – CD Artline     12:30 – 13:30
Instore: Amersfoort – De Algemene Boekhandel    14:30 – 15:30

Lucie Horsch

De 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Op haar negende soleerde ze tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert, begeleid door het JeugdOrkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel. Een optreden dat leidde tot een bijna nationale sensatie.
Bij het Prinses Christina Concours in 2012 won Lucie Horsch de eerste prijs tijdens de nationale finale in Den Haag.
In 2013 werd zij vervolgens na een live televisie optreden bij “De Avond van de jonge musicus” verkozen om Nederland te vertegenwoordigen in de finale van “Eurovision Young Musicians” 2014 in Keulen.
Ook soleerde zij met het Nederlands Blazersensemble tijdens het officiële afscheid van koningin Beatrix in Ahoy, eveneens live uitgezonden op TV. In 2016 won Lucie Horsch de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award die haar werd uitgereikt in aanwezigheid van Sir John Eliot Gardiner.

Ze kreeg uitnodigingen van de Festwochen Alte Musik in Innsbruck, het Norsjø Chamber Music Festival en het Manitoba Chamber Orchestra in Canada. Daarnaast trad ze op tijdens het Next Generation Festival in Bad Ragaz (Zwitserland), het Grachtenfestival Amsterdam, het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht, het Internationaal Orgelfestival in Haarlem en het Festival van Vlaanderen in Gent. In Maart 2017 debuteerde Lucie als soliste in de Verenigde Staten bij het Los Angeles Chamber Orchestra.

Lucie Horsch heeft een exclusief platencontract bij Decca Classics. Op haar debuut CD speelt ze werken van Vivaldi, een componist met wie ze een speciale affiniteit heeft. De BBC Music Magazine schreef: “fearsome virtuosity and superb technique. This is a disc to buy, and display in years to come as the start of a distinguished career”. De NRC schreef: “overrompelend speelplezier, ontroerend pure klank”.

Ze is er trots op om als ambassadeur voor de blokfluit op te kunnen treden en met groot enthousiasme en experimenteervreugde doorbreekt ze dan ook de vooroordelen die rond haar instrument bestaan. Naast het brede repertoire van Renaissance tot Barok waarmee ze recitals vult en soloconcerten met of zonder dirigent uitvoert, speelt Lucie Horsch ook graag hedendaags repertoire. Mede dankzij een bijdrage van het Prinses Bernhard Cultuurfonds speelt ze op blokfluiten gebouwd door Fred Morgan, DorisKulossa, Stephan Blezinger en Seiji Hirao. Ook maakt zij dankbaar gebruik van een speciaal voor haar ontworpen tenorfluit van een firma uit Japan.

Op haar vijfde begon ze met blokfluitlessen bij Rob Beek aan de Muziekschool in Amsterdam. In 2011 begon zij met haar studie in de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, voor blokfluit bij Walter van Hauwe en voor piano bij Marjés Benoist. Inmiddels combineert zij haar studie blokfluit met een pianostudie bij Jan Wijn. Lucie Horsch was zeven jaar lang lid van het Nationale Kinderkoor, waarmee zij optrad onder leiding van dirigenten als Sir Simon Rattle, Mariss Jansons en Jaap van Zweden.

“overrompelend speelplezier, ontroerend pure klank” (NRC)
„bepaald wonderbaarlijk wat ze uithaalt met een simpel houtje met wat vingergaten…pijlsnelle nootjes in ademloos makende ketens” (De Volkskrant)

Klik hier om naar de website van Lucie Horsch te gaan.