Loes Visser

Loes Visser

Instore: Zwolle – Waanders in de Broeren  14:00-15:00

Loes Visser

Dirigent & artistiek leider van het Britten Jeugd Strijkorkest.
Loes Visser begon op haar 18e met dirigeren. Ze dirigeerde verschillende orkesten in binnen- en buitenland waaronder het Nieuwe Ensemble, het Amsterdams Theaterorkest, Slovak Sinfonietta, de Kiev Soloïsts en het Staatssymfonieorkest van de Oekraïne.

Met haar Adamello Ensemble gaf zij concerten op bijzondere plaatsen, zoals de strafgevangenis in Scheveningen een serie ‘Young Person’s Concerts’.
Ze trad op met beroemde solisten als Eva Maria Westbroek, Frank van Aken, Miranda van Kralingen, Liza Ferschtman, Carla Leurs, Gavriel Lipkind, Naum Grubert en Daniël Wayenberg.
Ook werkte ze samen met jongere solisten waaronder Rosannne Philippens, Maria Milstein en Bernadeta Astari.

Het Britten Jeugd Strijkorkest, genoemd naar de componist, richtte Loes Visser op in 2007, als orkest voor jonge strijkers uit Oost-Nederland met veel talent, die zij met passie begeleidt in hun muzikale ontwikkeling. Met het orkest geeft zij concerten in Nederland en in het buitenland. Zij won met dit orkest in juli 2014 de eerste prijs op het Summa Cum Laude Festival voor jeugdorkesten in Wenen.

Loes Visser is hoofd Kamermuziek aan het ArtEZ Conservatorium. Zij studeerde viool bij Bouw Lemkes, altviool bij Jürgen Kussmaul en orkestdirectie bij Ru Sevenhuijsen, Ed Spanjaard en Lucas Vis, aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Ook volgde zij masterclasses en lessen bij Bernhard Haitink, Ilja Mussin, Constantin Bugeanu en bij Guennadi Rozdestwenski in Siena.