Joachim Eijlander – cello

Instore: Donner – Rotterdam: 14:00-15:00

joachim eijlander

Joachim Eijlander, geboren 1975, kreeg zijn eerste lessen van Jan Hollinger in Rotterdam. Hij volgde zijn studies in Utrecht, Amsterdam en Berlijn. Hij speelde samen met vele gerenommeerde musici, waaronder Inon Barnatan, Karl Leister en Zuill Bailey. Joachim is oprichter van het Rubens Quartet, vooraanstaand Nederlands strijkkwartet. Met dit kwartet trad hij veelvuldig op in Europa, de VS en Israel. Als cellodocent en kamermuziekcoach was hij verbonden aan verschillende vooraanstaande conservatoria en festivals in Europa en de VS. Samen met pianiste Anastasia Safonova treedt Joachim als duo op. Joachim speelt op een cello van Gaetano Chiocchi (Padua 1870) en met een strijkstok van Nikolaus Kittel (St.Petersburg 1860), hem tot zijn grote dank ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Naast gastdocentschap aan verschillende Nederlandse conservatoria gaf Joachim les aan de Indiana University, Texas University, Kansas University, Milwaukee Conservatoire, Oklahoma University, Ljubljana Conservatoire Slovenië, Nederlandse Strijkkwartet Academie, en verder op festivals in de VS, Europa en Israel.

Zijn leraren waren leden van het Amadeus Quartet, het Hagen Quartet, György Kurtag, Stefan Metz, Elias Arizcuren, Paul Katz en Jan Hollinger.

 

Joachim Eijlander