Friends in Music

Friends in Music

Instore: Driebergen – CD-Artline   15:00 – 16:00

Friends in Music

Ensemble Friends in Music speelt Brahms

Het ensemble Friends in Music bestaat inmiddels 3 jaar en wordt gevormd door ervaren amateurs en (semi) professionele musici die het geweldig vinden om kamermuziek te spelen. Het begon met de wens om eens het Septet van Beethoven (voor viool, altviool, cello, contrabas, klarinet, hoorn en fagot) op de lessenaar te zetten. Daarna volgde het Octet van Schubert (met een extra viool) en dit jaar staat de Serenade voor Groot Orkest in D op. 11 op het programma. Dit prachtige en feestelijke orkestwerk is door Chris Nex bewerkt voor decet (strijkkwintet met blaaskwintet). Ongetwijfeld ligt aan deze bewerking de versie die Brahms zelf maakte voor kamermuziekensemble ten grondslag.

Het werk bestaat uit 6 delen: 1. Allegro molto, 2. Scherzo: allegro non troppo, 3. Adagio non troppo, 4. Minuets 1 & 2, 5. Scherzo: allegro, en 6. Rondo: allegro. Het werk is Brahms ten voeten uit: mooie melodische lijnen die over de maatstreep heen gaan en harmonieën die zo typisch zijn voor muziek uit de Romantiek.

Friends in Music bestaat op 30 september uit: Symone Boerstoel (viool 1), Carla van Kassel-Westhof (viool 2), Wendela Pameijer-Lensvelt (altviool), Suzanne van Lier (cello), Pieter van Lier (contrabas), Kirsten van Arnhem (fluit), Erik van Kassel (hobo), Angela Kreeftmeijer (klarinet), Sarah Simmelink (hoorn) en Sana van Iddekinge (fagot). Pieter van Lier fungeert tevens als coach van het ensemble.

Op 30 september 2017 is Friends in Music om 15.00 uur te beluisteren bij CD-Artline, Traaij 49 in Driebergen.