Rik Elings

Rik Elings

(foto: marijke Ripke)

Instore: Zwolle – Waanders in de Broeren   10:00 – 11:00

Rik Elings

Rik Elings heeft als professioneel componist/arrangeur talloze composities en arrangementen voor gerenommeerde orkesten op zijn naam staan. Tevens is hij als docent verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle.

Met echtgenote Cuun van der Eerden  is Rik eigenaar van Cultuurschip Thor, gelegen in het fraaie centrum van Zwolle.

Eind jaren jaren ’70 neemt Rik met zijn Jazz/Rock formatie SCOPE twee LP’s op voor WEA/ATLANTIC en speelt hij basgitaar op Herman Brood’s eerste Langspeelplaat Showbiz Blues.

Tijdens zijn studie aan het conservatorium te Zwolle (piano bij Thom Bollen, arrangeren bij Frans Elsen) wint Rik als Co-leider met de door Henk Meutgeert opgerichte big band Last Moment twee keer het TROS SESJUN Big Band Concours, waarna radio-optredens volgen met  Toots Thielemans en Slide Hampton.

Samen met bassist Erik Olsman en trompettist Arthur Kerklaan (Beide lid van Het Orkest Van Het Oosten) speelt deze unieke Zwolse musicus (tevens bekend als ‘De Buitenpianist van Cultuurschip Thor’) o.a het verstilde ‘Si Dolce’ van Monteverdi,  alsmede eigen arrangementen van grote componisten als Händel, Fauré en Rachmaninov.

Klik hier voor meer informatie over Rik Elings.