Egbert Derix

Egbert Derix

Instore:

s Hertogenbosch Boekhandel Adr. Heinen 11:00 – 12:00
Eindhoven Bullit Klassiek 13:00 – 14:00
Venlo Sounds 15:00 – 16:00

Egbert Derix

Pianist, componist, arrangeur, docent aan Fontys Rockacademie in Tilburg en mede-oprichter van het Searing Quartet. Hij studeerde piano aan het Conservatorium Maastricht bij Irvin Rochlin, Frank Giebels en Louise Wolfs.
In New York volgde hij lessen bij David Berkman en Steve Kuhn.

Derix werkt samen met musici uit binnen- en buitenland, waaronder de Britse singer-songwriter Iain Matthews, John Helliwell (Supertramp), Eric Vloeimans, Ton Engels, Steve Hogarth (Marillion), Leo Janssen, Renée van Wegberg en Fish.

Egbert ontving in 2002 op het North Sea Jazz Festival de prijs voor ‘Beste Eigen Compositie’ van de Dutch Jazz Competition voor zijn compositie ‘She isn’t like you’. In hetzelfde jaar werd Derix’ Searing Quartet gehuldigd met de eerste ‘Jerry van Rooyen Award’.

In 2012 ontving hij, samen met Gerard van Maasakkers, de Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste theaterlied, voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’.

Egbert speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival en geeft concerten in Europa en de Verenigde Staten. Tevens heeft hij een aantal cd’s uitgebracht met daarop vooral eigen werk.

In 2015 verscheen Egberts boek ‘De Muze brengt mij’ . Een verzameling verhalen waarin de muziek de rode draad is.

Klik hier om nar zijn website te gaan.

Klik hier voor het persbericht.