Duo flute & guitar WISp

Duo Flute & Guitar WISp

Instore: Enschede – Boekhandel Broekhuis  14:00 – 16:00

Duo Flute & Guitar WISp

Sinds 1992 vormen Petra Wicherink en Hartmut Springer een duo voor fluit en gitaar. Ze hebben verschillende concerten in Nederland en Duitsland gegeven, waarbij hun repertoire uiteenloopt van de middeleeuwen tot aan het heden. Na een pauze van enkele jaren zijn ze in 2014 weer samen en gaan verder onder de naam Duo WiSp.

Hartmut Springer heeft gitaar en fagot gestudeerd aan de Musikhochschulen in Münster, Detmold en Aken (Dld). Zijn concertexamen heeft hij met een ‘uitmuntend’ afgesloten. Na zijn studie heeft hij diverse masterclasses gevolgd bij bekende gitaristen. In de jaren die volgden heeft hij diverse concerten gegeven in binnen- en buitenland. Na zijn studie is hij aan de muziekschool in Gronau (Dld) aangesteld als adjunct-directeur en later als directeur. Als enthousiast docent heeft zowel aan deze muziekschool als ook tijdelijk aan de universiteit van Münster gitaarlessen gegeven. Naast zijn grote passie, zijn gitaar, is hij ook een begenadigd fotograaf. Deze prachtige combinatie maakt hem een veelzijdig persoon.

Petra Wicherink heeft haar fluitstudie in Enschede gevolgd. Al tijdens haar studie is ze begonnen met lesgeven in Nederland en daarbuiten. Ook kwam ze tijdens haar studie in aanraking met de saxofoon, waar ze zich ook in heeft bekwaamd. Een mooie combinatie om mee in verschillende ensembles te spelen. Naast de ‘standaard’ dwarsfluit beheerst ze ook de altfluit, piccolo, tenorsaxofoon en baritonsaxofoon. Haar repertoire loopt dan ook uiteen van (licht) klassieke muziek tot modern tot jazz. Ook als dirigent van verschillende orkesten heeft ze haar sporen nagelaten. Naast haar passie, de dwarsfluit, vindt ze ook haar passie op patisseriegebied, waar ze haar creativiteit op een andere manier kan beleven.