De Bladblazers

De Bladblazers

Instore: Hilversum – Boekhandel Voorhoeve    13:00-14:00

De Bladblazers

De Bladblazers zijn een kwartet bestaand uit twee houtblazers en twee koperblazers.
Een nieuwe, unieke kamermuziek bezetting!

Les één bij het schrijven van een persbericht: begin niet met uitleggen wat je níet bent.
De Bladblazers zijn dus géén carnavalsorkest, zij hadden misschien iets langer moeten nadenken over de naam, maar zo gaat dat bij een uit de hand gelopen grap: voor je het weet heb je een elpee in handen met muziek van, zogezegd, De Bladblazers.

Dat wil zeggen: uitgevoerd door De Bladblazers, want de muziek zelf is van Ruud Bos. Daarin zijn zij namelijk nogal goed, in het uitvoeren van alles wat je ze op hun lessenaartje voorzet (of het nou om jazz, klassiek of pop gaat). Vandaar dat deze musici de afgelopen 25 jaar hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het Nederlandse muziekleven (en vandaar ook dat ‘De Bladblazers’ hun op enig moment een goed gekozen naam leek).

Bij het noemen van de naam Ruud Bos gaat bij een aantal mensen een belletje rinkelen, maar bij een heleboel mensen ook niet – geheel ten onrechte, vinden De Bladblazers. Daarom vonden zij het ook zo’n goed idee om een elpee met muziek van Ruud Bos op te nemen. Een idee overigens van Ruud Bos zelf, geopperd in een terloopse opmerking op Facebook.

Op 30 september presenteren de Bladblazers hun nieuwe lp/cd!!

Zij spelen hierop werk van Ruud Bos, zowel bekend werk als “De Fabriek” en “Telkens Weer”, als nieuwe stukken die Ruud op verzoek voor hen gecomponeerd heeft.

Om 13.00 uur zal Tineke de Nooij het eerste exemplaar uitreiken aan Ruud Bos waarna de Bladblazers onder zijn leiding een aantal stukken zullen spelen.