Caspar Vos – piano

Instore: Noordwijk – Boekhandel van der Meer 13:00-14:00
Delft – Muziekhandel van Buytene 15:00-16:00

Caspar Vos

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder een eerste prijs tijdens ‘The Grand Dominique Competition’ en een tweede prijs bij ‘The 18th International Piano Competition Jean Francaix’ in Parijs.

In 2015 werd Caspar geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Met zijn unieke ‘programma zonder programma’ gaf hij een tour door Nederland:
‘Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd.’ Voor dit programma kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt.

Caspar treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Hij soleerde in pianoconcerten van Prokofjev, Poulenc en Mendelssohn en hij gaf concerten in o.a. Portugal, Zweden, Polen, Engeland, Frankrijk & Griekenland. Ook is Caspar een graag geziene gast op verschillende festival zoals ‘Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog’, ‘Wonderfeel’, ‘Het Aurora Festival’ in Zweden, ‘Het Internationaal Medtner Festival’ in Londen en ‘Verão Clássico’ in Lissabon.
Caspar volgde masterclasses bij onder anderen Ferenc Rados, Dimitri Bashkirov, Eldar Nebolsin, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein & Pavel Nersessian.
Naast solo pianist is Caspar een veelgevraagd kamermuziekspeler, hij speelt geregeld samen met gerenommeerde musici van over de hele wereld.

In februari 2018 kwam Caspars debuutalbum Ego uit met daarop uitsluitend werken van de Russische componist Nikolaj Medtner. Het album kreeg een 10 in de Luister en ontving zowel nationaal als internationaal lovende recensies. Zo schreef Frits van der Waa in de Volkskrant ‘Vos houdt de verschillende lagen in de muziek voortreffelijk in de hand en weet, schijnbaar zonder krachtsinspanning, een rijkdom aan dynamische schakeringen aan te brengen.’
In de Gramophone schreef Harriet Smith ‘Vos’ kinship with the composer’s personality comes over in the pieces performed here, his Steinway warmly recorded. He brings out its constantly changing moods with flair and clear affection. Caspar conveys the sense of surge and repose, mystery and exaltation that is such a hallmark of this composer.’

Caspar is sinds 2017 werkzaam als programmeur voor het Festival Jong Talent te Schiermonnikoog.

Caspar Vos