Carla Leurs

Carla Leurs

Instore: Zwolle – Waanders in de Broeren    15:00 – 15:30

Carla Leurs

Op zesjarige leeftijd begint Carla Leurs met haar eerste vioolles. New York is de stad waar ze zich verder ontwikkelt. Zo studeert ze bij Itzhak Perlman aan de Juilliard School en wint in die periode vele nationale en internationale prijzen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs tijdens het Internationale Tibor Varga Concours te Sion.

Tijdens haar carrière geeft Carla recitals in onder meer Carnegie Hall en het Concertgebouw. Ook als soliste reist ze over de hele wereld. In Europa, de Verenigde Staten, Rusland, Turkije, en Zuid-Korea werkt ze samen met vermaarde dirigenten als Vassily Sinaisky, Carlos Kalmar en Christoph König. Als kamermusicus werkt ze in die periode samen Sol Gabetta, Jacques Zoon en Liza Ferschtman.

Carla is sinds 2012 is concertmeester van Orkest van het Oosten . Eerdere ervaring als concertmeester doet ze op bij het Sinfonieorchester Basel en de Radio Kamerfilharmonie. Daarnaast werkt Carla als gastconcertmeester bij onder meer de London Philharmonic Orchestra, Les Solistes Européens, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.