bas verheijden

Bas Verheijden

Instore: Driebergen – CD Artline  11:30 – 12:00

Bas Verheijden

Bas Verheijden studeerde in 1999 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar Jan Wijn zijn docent was. Hierna werd hij als eerste Nederlander ooit aangenomen aan de Accademia Pianistica incontri col Maestro. Daar studeerde hij 2 jaar lang bij Boris Petrushansky.
In 2001 werd Bas uitgenodigd om een week lang een masterclasses te volgen bij Maria João Pires. De Avro maakte hiervan een documentaire.
In 1997 was Bas Verheijden winnaar van de 2e prijs en de persprijs op het InternationaleMuziekconcours Scheveningen voor piano.
Verheijden vestigde in 2000 definitief zijn naam door op dertien achtereenvolgende dagen Rachmaninovs Pianoconcert No 3 uit te voeren met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Roland Kieft. Van het slotconcert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw werd een live cd gemaakt. Bas gaf recitals in de serie Jonge Nederlanders van Het Concertgebouw en Jonge Virtuozen in de Beurs van Berlage.
In september 2017 verschijnt de cd THE LAST NOTES met daarop de laatste werken voor piano van Schubert (Sonate D 960) en Tchaikovsky (18 Pieces Opus 72): een combinatie van een frisse blik op Schuberts monumentale Sonate en de bij vrijwel niemand bekende juweeltjes opus 72 van Tchaikovsky. Zogezegd Verheijdens signature-dish..
Komend seizoen treedt Verheijden op met DE LAATSTE NOTEN en samen met schilder Michiel Kranendonk in het programma SCHUBERT & SCHILDERIJEN: een bijzondere wisselwerking tussen muziek en beeld.
Met bariton Maarten Koningsberger zal Verheijden WINTERREISE uitvoeren.
Naast het solorepertoire heeft Bas Verheijden een grote passie voor zijn pianotrio The Atlantic Trio.
In opdracht van Tijl Beckand (Tiende van Tijl) stonden zij in het middelpunt van een opname-project
van het complete teruggevonden werk van Luikse overgrootvader Charles Beckand. Tijdens deze sessies werkten ze onder meer samen met bariton Maarten Koningsberger. Bij Aangenaam Klassiek 2015 verscheen een cd met deze opnames. Inmiddels zijn er meer dan 40.000 exemplaren van verkocht (dubbel platina).